Güncel

MİT'ten siber casusluk operasyonu! 9 kişi daha tutuklandı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) koordinesinde yürütülen büyük çaplı bir siber casusluk operasyonunda, 9 kişi daha tutuklanarak toplam tutuklu sayısı 20’ye ulaştı.

Abone Ol

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) koordinesinde yürütülen büyük çaplı bir siber casusluk operasyonunda, 9 kişi daha tutuklanarak toplam tutuklu sayısı 20’ye ulaştı. Operasyon, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) ve Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) iş birliğiyle gerçekleştirildi. Soruşturmada elde edilen bilgilere göre, şüphelilerin siber ortamda elde ettikleri verileri terör örgütleri de dahil olmak üzere talep eden kişi ve gruplara sosyal medya platformları üzerinden sattığı ortaya çıktı.

Operasyon kapsamında ayrıca 18 internet sitesi erişime kapatıldı. Bu sitelerde satılan verilerin, organize suç çeteleri tarafından özellikle gençler ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşlara yönelik şantaj amaçlı kullanıldığı belirlendi. Bu operasyon, siber güvenlik ve istihbarat işbirliğinin önemini bir kez daha vurguladı ve MİT'in bu tür tehditlere karşı etkili adımlar attığını gösterdi.