Güncel

MİT'ten Süleymaniye'de PKK'ya Ağır Darbe

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Irak'ın Süleymaniye kentinde terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik önemli bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda, Süleymaniye sözde sorumlusu Andok Tolhildan kod adlı Ömer Fırat, İran uyruklu Raman Renas kod adlı İrfan Zendi ve Cengaver Mikayil kod adlı Hidayet Resuli etkisiz hale getirildi.

Abone Ol

TSK'nın Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirdiği operasyonlar neticesinde PKK/KCK mensupları, kendileri açısından güvenli bölge olarak gördükleri Süleymaniye'ye çekildi. Ancak, Süleymaniye'de de MİT'ten kaçamadı.


MİT, Süleymaniye kırsalında sorumlu düzeyde faaliyet gösteren Andok Tolhildankod Ömer FIRAT ile beraberindeki İran uyruklu Raman Renas kod İrfan ZENDİ ve Cengaver Mikayilkod Hidayet RESULİ'nin faaliyetlerini uzun süre takip etti.


Örgüt mensuplarının attığı her adım titizlikle izlendi. MİT, operasyon için en uygun zamanı bekledi.


Şartların oluşması ile operasyon için düğmeye basıldı. Örgüt mensupları ve kullandıkları noktalar hava harekatıyla etkisiz hale getirildi.


PKK/KCK'nın Güvenli Kalesi MİT Tarafından Devrildi


Güvenlik kaynakları, Süleymaniye'de köşeye sıkışan ve faaliyetleri büyük bir oranda sekteye uğratılan PKK/KCK mensuplarının operasyon sonucunda moral kaybı yaşadığını belirtti. PKK/KCK için artık Süleymaniye kırsalının da güvenli bölge olarak görülemeyeceği vurgulandı.