İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü çalışmada, Mossad'ın Türkiye'deki insani mülahazalarla yaşayan yabancı uyruklu kişilere yönelik keşif, takip, darp ve kaçırma gibi faaliyetlerde bulunmayı amaçladığı bilgisine ulaşıldı.

Emniyet güçleri, 2 Ocak'ta İstanbul'da 15 ilçe ile Ankara, Kocaeli, Hatay, Mersin, İzmir, Van ve Diyarbakır'da belirlenen 57 adrese düzenledikleri eş zamanlı operasyonla 34 şüpheliyi yakaladı. Yapılan aramalarda 143 bin 830 avro, 23 bin 680 dolar, muhtelif miktarda farklı ülkelere ait nakit para, ruhsatsız tabanca ve çok sayıda fişek ile dijital materyale el konuldu.

Ev Sahipleri ve Kiracılar Dikkat! Yargıtay'dan Emsal Karar: Kira Artışında Özel Hüküm Kriteri Getirildi Ev Sahipleri ve Kiracılar Dikkat! Yargıtay'dan Emsal Karar: Kira Artışında Özel Hüküm Kriteri Getirildi

Ajanların Türkiye'de İsrail devleti için tehlikeli görülen Filistin vatandaşı ve Hamas bağlantılı kişilerle ilgili bilgi toplamak için kullanıldığı belirlendi. Bu ağın oluşturulmasında Filistin ve Suriye uyrukluların dikkat çekmemesi için devşirildiği ortaya çıktı. Ayrıca, bu devşirme ajanların ilettikleri bilgiler karşılığında 100-200 dolar gibi paralar kazandığı belirlendi. Operasyon sonucunda 15 şüpheli tutuklanırken, 11 kişi hakkında adli kontrol tedbiri uygulandı. Soruşturma devam ederken, olayın uluslararası casusluk çerçevesinde değerlendirildiği vurgulanıyor.