Akaryakıt fiyatlarında beklenen yeni bir indirim haberi geldi. Sektör kaynaklarına dayalı olarak, petrol fiyatlarındaki düşüşün ardından motorinin litre fiyatına yeni bir indirim yapılması bekleniyor. İşte bu beklenen indirim ile ilgili detaylar...

Petrolde Kayıp 3. Haftada

 Petrol fiyatları, Suudi Arabistan ve Rusya'nın petrol arzını kısıtlamaya devam edeceklerini açıklamalarının ardından düşüş yaşadı. Brent petrol fiyatları son üç hafta içinde Çin, ABD ve Avrupa'dan gelen talep sinyalleri nedeniyle yaklaşık olarak yüzde 13 oranında düştü. Brent Petrol, Temmuz ayından bu yana ilk kez 80 doların altına indi.

Motorine İndirim Geliyor

 Ekim ayında motorinin litre fiyatında yapılan indirimlerin ardından motorinin litre fiyatı jeopolitik nedenlerle artırılmıştı. Ancak Brent Petrol fiyatlarının 80 doların altına inmesi ve motorinin tonunun 778 dolara gerilemesi sonucunda motorinin litre fiyatına yeni bir indirim yapılması bekleniyor. Sektör kaynaklarına göre Pazartesi günü motorinin litre fiyatına 1.50 TL indirim yapılması bekleniyor. Bu indirim sonrasında motorinin litre fiyatı İstanbul, Ankara ve İzmir'de ortalama olarak 36-37 TL aralığına gerileyecek.

Benzinde İndirim Beklentisi

7 il için "sarı" uyarı: Sağanak ve kar yağışına dikkat 7 il için "sarı" uyarı: Sağanak ve kar yağışına dikkat

 Benzin fiyatlarında şu an için bir indirim veya zam beklentisi bulunmuyor. Ancak petrol fiyatlarında yaşanan gerileme, benzin fiyatlarında indirim beklentilerini artırıyor.

Sonuç olarak, motorin fiyatlarına Pazartesi günü beklenen bir indirim yapılmasıyla beraber akaryakıt fiyatlarında bir düşüş yaşanacak gibi görünüyor. Sektör kaynaklarından gelecek bilgilere göre fiyatlar değişebilir. Güncel akaryakıt fiyatlarını öğrenmek için yerel akaryakıt istasyonlarına danışabilirsiniz.

Yakıt fiyatları, Türkiye'nin Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ve döviz kuru değişikliklerine dayalı olarak hesaplanmaktadır. Rafineriler, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payını ekleyerek KDV hariç rafineri satış fiyatını belirlerler. Dağıtım şirketleri ise bu fiyatları rekabet ve serbesti nedeniyle kentlere ve şirketlere göre küçük çaplı değişikliklerle belirlerler.