Kocaeli'deki bir ortaokulda yaşanan ek ders yolsuzluğu iddialarında, mağdur öğretmenlerden birinin ifadesine göre, olayın ortaya çıkmasının ardından okul müdürü M.H.A., öğretmenlere hitaben, "Oğlum e-Devlet ve diğer şifrelerimi bilmekteydi. Borsada para kaybettiği için bu işlemleri kendisi benden habersiz yaptı. Ben emekli olana kadar lütfen herhangi bir yere şikayette bulunmayın. Emekli olduktan sonra şikayetçi olmanızı rica ediyorum" şeklinde bir konuşma yapmış.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi büro personeli alımı! KPSS 50 puan isteniyor Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi büro personeli alımı! KPSS 50 puan isteniyor

Diğer öğretmenlerin de aynı iddiayı doğruladığı öğrenilirken, iddiaların üzerine Hürriyetçi Eğitim Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Adem Ellialtıoğlu, 20 Mayıs'ta ek ders ücretlerini hesaplayan okul müdürü M.H.A. ve diğer ilgili görevliler hakkında suç duyurusunda bulunmuş.

İddiaların ardından Milli Eğitim Bakanlığı da konuyla ilgili 2 müfettiş görevlendirirken, okul müdürü M.H.A. ise emekliye ayrıldı. Öğretmenlerin ifadelerinde, okul müdürünün yanlışlık olduğunu belirtmesine rağmen gereken adımları atmadığını ve bu durumun yıllardır devam ettiğini belirttikleri de öğrenildi.

Öğretmenlerin yaşadığı bu mağduriyetin araştırılması için adli ve idari soruşturmalar başlatılmış durumda.