Güncel

Müdür Yardımcısının Kapısını Tekmeleyen Okul Müdürü Açığa Alındı

Bursa'da bir okul müdürü, kadın müdür yardımcısının odasının kapısını kırdığı gerekçesiyle görevden alındı ve hakkında soruşturma başlatıldı

Abone Ol

Bursa'da bir okul müdürü, kadın müdür yardımcısının odasının kapısını kırdığı gerekçesiyle görevden alındı. Milli Eğitim Bakanlığı, olayla ilgili inceleme ve soruşturma başlattığını duyurdu.

Olay, Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu'nda gerçekleşti. İddialara göre, okul müdürü yaklaşık bir yıldır sorun yaşadığı kadın müdür yardımcısını penceresiz ve revir olarak kullanılan bir odaya yerleştirmek istedi. Ancak kadın müdür yardımcısı mevcut odasını boşaltmayı reddetti. Bunun üzerine müdür, önce anahtar ve pense gibi aletlerle kapıyı açmayı denedi.

Kapıyı açamayınca, çekiç ve tekmelerle kapıyı kırdı. Bu anlar, kadın müdür yardımcısının cep telefonuyla kaydedildi. Görüntülerin basına yansımasının ardından, Milli Eğitim Bakanlığı müdürü açığa aldı.

Ayrıca, görevden alınan müdür hakkında kamu malına zarar vermek suçundan da şikayette bulunuldu. Olayla ilgili inceleme devam ederken, bu müdürün daha önce de "Şort giyen öğrenciye de karışırız, başını örtmeyen öğrenciye de karışırız" şeklindeki açıklamalarıyla tepkilere yol açtığı öğrenildi.