Güncel

Muğla’da Üniversite Etkinliğinde Tecavüz Skandalı: Şüpheli Tutuklandı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, üniversite öğrencisi 25 yaşındaki D.K., bir teknede yaşadığı cinsel saldırı sonrası adli süreç başladı.

Abone Ol

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, üniversite öğrencisi 25 yaşındaki D.K., bir teknede yaşadığı cinsel saldırı sonrası adli süreç başladı. 8 Eylül 2024 tarihinde, üç üniversitenin yelken toplulukları tarafından düzenlenen etkinlikte yaşanan olayda, Hacettepe Üniversitesi 4. sınıf öğrencisi D.K., ODTÜ 1. sınıf öğrencisi Y.E.Ö. tarafından cinsel saldırıya uğradı.

İddiaya göre, D.K. etkinlikte yaşadığı cinsel saldırıyı 9 Eylül’de şikayet etti. Adli Tıp Kurumu tarafından 11 Eylül’de yapılan incelemede, D.K.’nın cinsel saldırıya uğradığı doğrulandı. Şüpheli Y.E.Ö., 10 Eylül’de tutuklandı. Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheli hakkında "Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı nitelikli cinsel saldırı" suçundan dava açılmasına ilişkin fezlekeyi 16 Eylül’de Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi.

D.K., olay günü yaşadıklarını ve sonrasındaki süreçte yaşadığı zorlukları şu şekilde anlattı: "10 Eylül’de avukatımla adliyede buluştuk. Fail, arkadaşlarıyla birlikte adliyedeydi ve çok rahattı. İlk ifademi avukatsız verdim, daha sonra avukatımla bilgileri güncelledik. 12 Eylül’de Ankara’ya döndüm ve Cinsel Tacizi Önleme Birimi ile iletişime geçtim. Psikolojik destek alıyorum ve durumumdan dolayı büyük zorluklar çekiyorum. Failin hak ettiği cezayı almasını istiyorum. Sessiz kalmayın ve yaşadığınız saldırılara karşı mücadele edin."

D.K.’nın avukatı Alev Öztürk, müvekkilinin sosyal medyadan yardım istemesi üzerine destek verdiğini belirtti. Öztürk, "Müvekkilim Marmaris’te etkinlik için bulunduğu sırada cinsel saldırıya uğradı ve destek alamadı. Şikayetçi olmasına rağmen gerekli hukuki desteği bulamadı. Kadına yönelik şiddet mağduru kadınların adalete erişimde yaşadığı güçlükler devam ediyor. Şüpheli tutuklu ve adaletin sağlanması için hukuk mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.