Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD Kongresi'nde Soykırımcı Bir Katil Alkışlandı Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD Kongresi'nde Soykırımcı Bir Katil Alkışlandı

Kahramanmaraş'ta helikopterin düşmesi sonucu yaşamını yitiren Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin yürütülen soruşturmada yeni adli tıp raporu ortaya çıktı. Yeni raporda 2011 tarihli raporun oy birliğiyle yalanlandığı öğrenildi.

Screenshot 18 Quqc

Adli Tıp Kurumu, 2009 yılında Kahramanmaraş'ta gerçekleşen helikopter kazasında yaşamını yitiren Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin ölümüyle ilgili tıbbi belgeleri tekrar inceledi. 10 Haziran 2024 tarihli yeni raporda, helikopterin düşürülme ve suikast ihtimali güçlendi.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine inceleme yapan Adli Tıp Genel Kurulu, 2011 yılındaki raporda geçen "kandaki karbondioksit oranı ölümden sonra da artar" ifadesini çürüttü. Kurulun 30 üyesinin oy birliğiyle imzaladığı raporda, "Ölüm sonrasında karboksihemoglobin oluşmaz" denildi.

Yazıcıoğlu'nun avukatlarının konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.