Güncel

Müjde! Ev hanımlarına emeklilik geliyor...

Birçok ev hanımının merakla beklediği emeklilik konusunda nihayet flaş bir gelişme yaşandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konuda uzun süredir süren beklentilere son veren bir açıklama yaptı. İşte o tarihi anın detayları:

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ev hanımlarına yönelik yaptığı son dakika açıklaması ile gözler bir anda bu konuya çevrildi. Açıklamada, Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulması talimatının verildiği belirtildi. Bu talimatın ardından, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın başkanlığında kritik bir toplantının gerçekleştirildiğini öğrendik.

Çalışmalarda Son Sürat İlerleniyor

Bu kritik toplantıda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tüm bakanlıklardan, seçim sürecinde verilen sözlerin yerine getirilmesi için adımlarını hızlandırmalarını talep etti. Bu talimatla birlikte bakanlıklarda çalışmaların ivme kazandığını ve bürokratların rapor hazırlıklarına giriştiğini görüyoruz. Tüm bu raporlar, kısa bir süre içerisinde Hazine ve Maliye Bakanlığına sunulacak. Önümüzdeki dönemde bu dosyaların değerlendirilmesiyle ilgili sürecin hızla ilerleyeceği ifade edildi.

Emeklilikte Devlet Destekli Prim Avantajı!

Emeklilik konusunda ev hanımlarını en çok ilgilendiren detaylardan biri de prim ödemeleri. Yeni düzenlemelerle, isteğe bağlı emeklilik sürecinde ev hanımlarının primlerinin 1/3'ü devlet tarafından karşılanacak. Bu, birçok ev hanımı için büyük bir avantaj olarak öne çıkıyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulmasına dair çalışmalarının ardından gençlere yönelik evlilik kredisi gibi bazı yeni müjdelerin de kapıda olduğunu belirtelim. Ancak, bankanın kurulmasıyla birlikte ev hanımlarına emeklilik konusunun da ciddi bir şekilde masaya yatırılacak olması, birçok kişi için hayati bir öneme sahip.