Güncel

Müjdeli haber şimdi geldi: Sıfır faiz ve 1 yıl geri ödemesiz 1 milyon lira kredi verilecek!

Son dönemlerde yaşanan sel felaketlerinin ardından, işletmeler için önemli bir destek paketi duyuruldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın açıklamasına göre, sel felaketinden etkilenen KOBİ'ler için sıfır faizle, 1 yıl geri ödemesiz kredi verilecek.

Abone Ol

Türkiye genelinde yaşanan şiddetli sağanak yağışların yol açtığı sel felaketleri sonucunda, birçok işletme ciddi zararlarla karşı karşıya kaldı. Bu durumun ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, sel felaketi mağduru olan işletmelere nefes aldıracak bir karar aldı. Bakanlık, selin vurduğu bölgelerdeki küçük ve orta büyüklükteki işletmelere (KOBİ) yönelik bir destek programını hayata geçirdiğini duyurdu.

12 Ay Geri Ödemesiz Kredi İmkanı

Bakanlığın açıkladığı bu yeni destek programı kapsamında, özellikle İstanbul Şile – Ağva, Zonguldak Alaplı – Ereğli, Batman Merkez, Diyarbakır Bismil ve Bursa Gemlik gibi sel felaketinden etkilenen ilçelerde faaliyet gösteren KOBİ'lere büyük maddi destek sağlanacak.

KOSGEB aracılığı ile yürütülecek program kapsamında, sel mağduru işletmelere 12 ay boyunca geri ödemesiz ve faizsiz olarak 1 milyon TL'ye kadar kredi imkanı sağlanacak.