Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, bir televizyon programında yaptığı açıklamalarda, CHP'yi Kandil'in işaret ettiği 'Kent Uzlaşısı' konusunda eleştirdi.

Kurum, İstanbul'da yaşanan taksi sorununu görmezden gelemeyeceklerini belirterek, taksi çağırma uygulamalarını tek bir çatı altında toplamak zorunda olduklarını ifade etti. "Biz İstanbul" adını verdikleri "Merkezi Taksi Sistemi" uygulamasıyla, taksilerin ve sürücülerin durumunun dijital ortamda görülebileceğini ve İstanbul'un taksisinin bir marka haline geleceğini vurguladı.

Kurum, mevcut yönetimin taksicilik yapmak yerine sorunları çözmek yerine taksicilik yapmak istediğini belirtti ve vatandaşın beklentisi olan hizmet kalitesini artıracaklarını dile getirdi.

İSPARK'la ilgili planlarını anlatan Kurum, 5 yılda 250 bin araçlık otopark yapacaklarını söyledi ve İstanbul'un neredeyse her mahallesinde otopark sorunu olduğunu aktardı.

Kurum, CHP'nin ve DEM Parti'nin "Kent Uzlaşısı" söylemlerinin terör örgütü Kandil'in işaret ettiği bir ittifaka işaret ettiğini ve bunun bölücü terör örgütünün Türkiye'nin birliğini ve bütünlüğünü hedeflediğini belirtti. Ayrıca, CHP'nin bu ittifakı gizlemeye çalıştığını ve adını "Kent Uzlaşısı" olarak değiştirmeye çalıştığını ifade etti.

Toprak Mahsulleri Ofisi Kadrolu Devlet Memuru Alımı! Lise, Önlisans, Lisans Mezunu Başvurular Açıldı Toprak Mahsulleri Ofisi Kadrolu Devlet Memuru Alımı! Lise, Önlisans, Lisans Mezunu Başvurular Açıldı

Kurum, CHP'nin özgür ve bağımsız bir parti olmadığını değerlendirerek, CHP'nin Kandil'in işaret ettiği bir uzlaşma üzerinde çalıştığını ve bunu milletin çok iyi gördüğünü dile getirdi. Ayrıca, CHP'ye gönül verenlerin de bu durumdan rahatsız olduğunu belirtti.

Son olarak, Kurum, İstanbul'un en iyi projeyi yapacak ve hizmeti getireceklerin arkasından gidileceğine inandığını ve İstanbulluların oyuna talip olduklarını söyledi.