Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı bir canlı yayında yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çekti. Görür, yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için İYİ Parti'den ve Elazığ Belediye Başkanlığı için CHP'den adaylık teklifi aldığını ancak bu teklifleri geri çevirdiğini açıkladı.

Görür, canlı yayında şu ifadeleri kullandı: "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı teklif edildi. İstanbul Büyükşehir'i İYİ Parti teklif etti, Elazığ Belediye Başkanlığını CHP etti. Teklifler oldu, çok teşekkür ederim beni onore ettiler."

Öğretmenlerin Yaz Tatili Her Zamankinden Kısa Sürecek! Öğretmenlerin Yaz Tatili Her Zamankinden Kısa Sürecek!

Kendisine yöneltilen kabul etmeme nedenlerine ilişkin bir soruya cevap veren Görür, şu şekilde konuştu: "Kabul edip etmemek değil benim yoluma yöntemime inancıma ters. Ben partiler dışı siyaset dışında olmalıyım ki beni AK Parti de dinlesin CHP de dinlesin, MHP'de dinlesin. Beni takip edenlerin önemli bir kısmı AK Parti'li, MHP'li. Yazıyorlar bana 'Hocam Allah senden razı olsun' diye. Ben bir partinin adamı olabilir miyim yani? Naci Görür olarak bir oyum var o ayrı. Ama biz bu deprem belasını bu ülkenin başından def edeceksek Türkiye Cumhuriyeti olarak, hükumetiyle, muhalefetiyle, siyaseti bu işin dışında bırakmamız gerekiyor."