Güncel

Naci Görür'den korkutan 7 büyüklüğünde deprem uyarısı!

Türkiye'nin önde gelen deprem uzmanlarından Prof. Dr. Naci Görür, yakın zamanda meydana gelen ve halk arasında endişe yaratan Van ve Balıkesir'deki depremlerle ilgili değerlendirmelerini sosyal medya üzerinden paylaştı.

Abone Ol

Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabını kullanarak halka ulaştı ve Van'ın Aşağıçanak-Çaldıran bölgesinde ve Balıkesir'in Günaydın-Susurluk bölgesinde meydana gelen depremlerle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Görür, bu depremlerin değerlendirmesini yaptı ve geçmişte yaşanan bazı benzer olayları hatırlattı.

Prof. Dr. Naci Görür'den Önemli Hatırlatmalar

Depremler hakkında değerlendirmesini paylaşan Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya açıklamalarında, "Yakın zamanda iki tane 4'ler mertebesinde deprem oldu. Biri Van'ın Aşağıçanak-Çaldıran bölgesinde, diğeri ise Balıkesir'in Günaydın-Susurluk bölgesinde meydana geldi" ifadelerini kullandı. Görür, Van'daki depremin Çaldıran Fayı'nın güneyinde, muhtemelen Hasan Timur Fayı üzerinde olduğunu belirtti. Balıkesir'deki deprem ise Manyas Fayı üzerinde gerçekleşti.

1964 Manyas Depremi Hatırlatıldı

Deprem uzmanı, Manyas Fayı'nın en son 1964 yılında 7.0 büyüklüğünde bir depremi tetiklediğini de hatırlattı. Ancak Görür, "Bu aşamada büyük bir deprem üreteceğini sanmıyorum" sözleriyle halkı rahatlattı.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi