Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cinayetinde yürütülen soruşturmada dikkat çeken gelişmeler yaşandı. Cinayet şüphesiyle gözaltına alınan tutuklu Fuat Güran’ın eşi Hediye Güran ile kuzenleri Ş.K. ve İ.K. adliyeye sevk edildi.

Ehliyeti Olanlara Uyarı! 12 Bin TL Cezası Var Ehliyeti Olanlara Uyarı! 12 Bin TL Cezası Var

Narin Güran'ın kim veya kimler tarafından öldürüldüğü hala bilinmezliğini korurken, arama çalışmalarında ekipleri yanlış yönlendirdikleri düşünülen şüphelilerin sorguları devam ediyor. Son olarak, Narin'in yengesi Hediye Güran ve kuzenleri İsa ve Şeyma Kay adliyeye çıkarıldı.

Hediye Güran'ın ifadesinde, Narin'in ağabeyi Enes ile anne Yüksel Güran arasında bir boğuşma yaşandığını belirtmesi, soruşturmanın seyrini değiştirebilecek önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Uzmanlar, Hediye Güran'ın bu itirafıyla katile işaret ettiğini belirterek, Enes Güran'ın en güçlü şüpheli olduğunu ifade ediyor. Ayrıca, Enes Güran'ın kolundaki ısırık izinin anne Yüksel Güran'a ait olabileceği ve annenin, Enes'i durdurmak için oğlunu ısırmış olabileceği öne sürüldü.

Salim Güran ve Hediye Güran arasında yapılan telefon görüşmeleri de dikkat çekti. Salim Güran'a, 26 Temmuz 2024 tarihinde saat 13.22'de Hediye Güran ile yaptığı telefon görüşmesi soruldu. Salim Güran, çocuklarının aramış olabileceğini belirterek, yengeleriyle kişisel olarak görüşmediğini ifade etti.

Ön otopsi raporunun ise bu hafta içerisinde tamamlanarak savcılığa teslim edilmesi bekleniyor. Raporun, soruşturma sürecine önemli katkı sağlayacağı düşünülüyor.