Özgür Özel, İsrail askerleri tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi ile ilgili konuştu Özgür Özel, İsrail askerleri tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi ile ilgili konuştu

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında anne Yüksel Güran ve ağabeyi Enes Güran'ın tutuklanma gerekçeleri belirlendi. Tutuklama kararının gerekçesi olarak, "kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren dosyadaki mevcut delil durumu ve şüphelilerin aşamalarda verdikleri beyanlardaki çelişkiler" öne çıktı.

Narin Güran, 21 Ağustos'ta kaybolmuş ve cansız bedeni 8 Eylül'de Diyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'ne 2 kilometre uzaklıkta bulunan Eğertutmaz Deresi'nde bulunmuştu. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, 22 şüpheli Diyarbakır Adliyesi'ne getirildi. 25 saat süren sorgu işlemleri sonucunda, Narin’in annesi Yüksel Güran, ağabeyi Enes Güran, amcası Fuat Güran ile iki kuzeni ve yengesinin de aralarında bulunduğu 8 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Baba Arif Güran’ın da dahil olduğu 4 kişi ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Diyarbakır 4. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen tutuklama kararında, Yüksel ve Enes Güran'ın üzerine atılı suç olan "Çocuğu kasten öldürmek" suçuna yönelik kuvvetli şüpheler bulunduğu belirtildi. Kararda, şüphelilerin beyanlarındaki çelişkiler, Narin'in kaybolduğu günün olay anlatımlarındaki uyumsuzluk, adli tıp raporunun henüz alınmamış olması ve diğer şüpheli ve tanıkların çelişkili ifadeleri gibi unsurlar değerlendirildi. Ayrıca, delillerin karartılma ihtimalinin göz önüne alındığı ve adli kontrolün yetersiz kalacağı vurgulandı.

Kararda, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 5. Maddesi, 1982 Anayasası’nın 19. Maddesi ve Ceza Muhakemesi Kanunu’nun (CMK) 100/I Maddesi gereğince kuvvetli suç şüphesinin var olduğu ifade edilerek, şüphelilerin tutuklanmalarına karar verildi.