Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin soruşturmada, amca Salim Güran ve 15 yaşındaki işçisi R.A. hakkında önemli gelişmeler yaşandı. Soruşturma kapsamında tutuklanan iki kişi arasında olay günü yapılan Kürtçe telefon görüşmesinin deşifresi dosyaya eklendi. Bu görüşmenin, 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de cesedi bulunan Narin Güran'ın ölümüne dair yürütülen soruşturmanın bir parçası olduğu belirtildi.

Olay, Merkez Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde gerçekleşti. Soruşturmada şu ana kadar aralarında Narin'in annesi Yüksel Güran ve kardeşi Enes'in de bulunduğu 12 kişi tutuklanmış durumda. 2 Eylül'de tutuklanan amca Salim Güran ve işçisi R.A. arasında 21 Ağustos günü saat 18.38'de 37 saniye süren bir telefon görüşmesi yapıldı. Bu konuşma, yeminli bir tercüman tarafından incelenerek tutanak haline getirildi ve 13 Eylül'de dosyaya eklendi.

1. Erkek şahıs: Alo (Alo)

2. Erkek şahıs: Remezan

1. Erkek şahıs: Haa (Efendim)

2. Erkek şahıs: Sona doğru senin bir şeyin düşmüş, sınırın orda, sona doğru

1. Erkek şahıs: Hııı

2. Erkek şahıs: Sınırın orada, senin bir şeyin

1. Erkek şahıs: Tamam, Hıı

2. Erkek şahıs: Sınırın orada, sınırda, taşların orda

1. Erkek şahıs: Heeee

1. Erkek şahıs: Biri yerdedir haaa

2. Erkek şahıs: Tamam ben şimdi gider alırım

1. Erkek şahıs: Ee Tamam

2. Erkek şahıs: Tamam

Bakan Tunç: Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin son aşamasındayız Bakan Tunç: Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin son aşamasındayız

Tutanakta yer alan konuşma içeriğinde, Salim Güran ile R.A.'nın sınır bölgesinde bir şeyin düştüğünden ve bunun alınması gerektiğinden bahsettikleri görüldü. Amca Salim Güran tutuklanmışken, R.A. önce adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, ancak daha sonra savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltına alınarak 14 Eylül'de tutuklandı.

R.A.'nın tutuklanma gerekçeleri arasında, Narin'i arama çalışmalarını sahte ihbarlar ve dikkat dağıtıcı eylemlerle engelleme girişimleri yer aldı. Aynı gün Salim Güran da cezaevinden getirilerek Diyarbakır Adliyesi'nde yeniden ifade verdi. Kendisinin ve R.A.'nın farklı saatlerde yaptığı telefon görüşmeleri sorulduğunda, Salim Güran konuşmaların tarla işleriyle ilgili olduğunu belirtti, ancak içeriklerini tam olarak hatırlamadığını söyledi.