Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni, 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi'nde bulundu. Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, Narin’in annesi, babası, iki ağabeyi ve dört amcasının da aralarında bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’nda gerçekleştirilen otopsinin ön raporunda, Narin’in cesedinde gözle görülür bir kesici alet veya ateşli silah yaralanması bulunmadığı belirtildi. Ayrıca, iç kanama bulgularına da rastlanmadığı ifade edildi. Çürüme nedeniyle ölüm zamanının tespit edilemediği ve doku örneklerinin bir kısmının İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildiği bildirildi. Kesin ölüm nedeninin yapılacak ileri incelemeler sonucunda belirleneceği vurgulandı.

Bakan Ali Yerlikaya, Narin'in ailesine neden başsağlığı dilemedi? Bakan Ali Yerlikaya, Narin'in ailesine neden başsağlığı dilemedi?

NTV yayınına katılan emekli Emniyet Müdürü ve Suç Araştırmaları Uzmanı Mesut Demirbilek, çocuk cinayetlerinde şüphelilerin genellikle yakın çevreden olduğunu belirtti. "Kara kutu anne" olarak adlandırdığı Narin’in annesinin, çelişkili açıklamalarının dikkat çektiğini söyledi. Demirbilek, babanın olayın dışında olup olmadığının sorgulanması gerektiğini, annenin ise olayla ilgili önemli bilgilere sahip olduğunu ifade etti.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Gökhan Oral, Narin’in cansız bedeninin suyun altında kalmış olmasına rağmen delillerin kaybolmayacağını ve otopsi raporunun birçok sorunun yanıtını sağlayacağını belirtti. Oral, cesetteki kırıkların önceden mi yoksa sonradan mı oluştuğunun da raporla netleşeceğini sözlerine ekledi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma, Narin Güran’ın ölümüne ilişkin detaylı bilgi sağlayacak ve adaletin sağlanması için kritik bir aşamaya ulaşacak.