Türkiye, 8 yaşındaki Narin Güran'ın katilinin kim olduğunu ve neden öldürüldüğünü araştırmaya devam ederken, Narin'in acılı babası Arif Güran dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Narin’in cesedi, kaybolduktan 19 gün sonra 21 Ağustos'ta Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde Eğertutmaz Deresi'nin yatağında bulundu. Cinayetle ilgili yürütülen soruşturma sürerken, baba Güran, katil olarak şüphelendiği kişinin kim olduğunu açıkladı.

Baba Güran, Narin'in katilinin, birkaç gün önce kızına para vererek ona alıştıran Nevzat Bahtiyar olduğunu belirtti. "O gün o kırmızı araba köyde değildi" diyerek, dikkat çekici bir ayrıntının altını çizdi. Güran, "Nevzat'ın arabası kapısının önünde değildi. Normalde o arabayı oğlu kullanıyor. Bunu niye söylemiyorlar? Bu araba nasıl Nevzat'a geldi? Kim getirdi?" şeklinde konuştu.

Güran, yaşadığı acıyı dile getirerek, "Bir köyün içinde kızım kayboluyor, kimse görmüyor. Herkes kör olmuş, kimse duymuyor." ifadelerini kullandı. Ayrıca, "Devlet 12 kişi ailemden gözaltına alındı. Karım, abim, oğlum, yengem... Varsa bir suçları, devlet cezasını verecek. Ben hiçbirinin yanına gitmemişim." dedi.

Soruşturmanın sonuçlanmasını beklediğini belirten acılı baba, "Zaten devlet olmasa belki de kızım hiç bulunmazdı. Devlet şu an durmuş mu durmamış, yine devam ediyor. Bu olayın aslını ve gerçeğini devlet çıkaracak." diye konuştu.

Katil zanlısı olarak Nevzat'tan şüphelendiğini vurgulayan Güran, "O adam her akşam gelip yanımda oturuyor, o adam canidir. Ha yapan ha saklayan... Bana sorarsanız ondan başkası değildir." ifadelerini kullandı.

Baba Güran, tutuklu Nevzat Bahtiyar'ın ifadelerine de değinerek, "Çelişkileri ortada, fakir rolü oynuyor. Bu insan canidir, bu insan her akşam yanıma geliyor, çay içiyoruz, namaz kılıyoruz eğer o kadar kalbinde bir şey varsa bana derdi." şeklinde konuştu.

Çankırı'da utandıran görüntü! Sokak ortasında kimseye aldırış etmeden mastürbasyon yaptı Çankırı'da utandıran görüntü! Sokak ortasında kimseye aldırış etmeden mastürbasyon yaptı

Son olarak, Narin'in kaybolduğu günden itibaren her zaman şüpheli olduğunu düşündüğü Nevzat Bahtiyar'ın, kızını olaydan birkaç gün önce para vererek alıştırdığını belirtti. Güran, "O namussuz o arabayı getirip kızımı avlunun içinde arabaya koymuş. Ondan başka da kimse değil." diyerek, yaşadığı travmanın derinliğini gözler önüne serdi.