Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi kırsalındaki Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan minik Narin Güran için arama çalışmaları sürerken, Narin'in okul arkadaşları ve ailesi endişe içinde bekliyor. Narin’in sınıf arkadaşları, onu özlediklerini belirterek, "Burası Narin’in yeri, o gelince o burada olsun" sözleriyle duygularını dile getirdiler.

Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, olayın ilk gününden itibaren köyde psikososyal destek ekipleriyle çalışmalarını sürdürüyor. Şube Müdürü Zeynep Akkar Deniz, hem çocuklara hem de yetişkinlere yönelik psikolojik destek sağlandığını belirtti. Özellikle çocukların kendilerini güvende hissetmediklerini ve kaygılarının yüksek olduğunu ifade eden Deniz, ekiplerin grup çalışmaları ve bireysel görüşmelerle bu zorlu süreci daha kolay atlatmalarına yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi.

Fotoram Zqks

İstanbul'da Organize Suç Örgütlerine Operasyon: 23 Gözaltı İstanbul'da Organize Suç Örgütlerine Operasyon: 23 Gözaltı

Deniz, çocukların etkinlikler sırasında Narin’i sık sık andığını ve "Burası Narin’in yeri, o gelince o burada olsun" dediklerini vurguladı. Ekipler, köydeki psikososyal destek çalışmalarını Milli Eğitim ile koordineli bir şekilde okullar açıldıktan sonra da sürdüreceklerini belirtti.