Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yaşanan üzücü bir olayda, nazardan koruması amacıyla boynunda asılı olan muskayı merak eden 14 yaşındaki çocuk, civa zehirlenmesi yaşadı. Çocuğun açtığı muskadan dökülen civa, sadece kendisini değil, ona yardım etmeye çalışan annesi ve evde bulunan bir kadını da etkiledi.

Zaporijya Nükleer Santrali'nde yandın! Olası bir patlamada Türkiye risk altında! Zaporijya Nükleer Santrali'nde yandın! Olası bir patlamada Türkiye risk altında!

Olayın Detayları

Kuşadası'nın Ege Mahallesi'nde gerçekleşen olayda, 14 yaşındaki S.B. isimli çocuk, nazardan korunmak amacıyla boynunda taşıdığı muskayı merak ederek açtı. Muskadan çıkan civa, çocuğun üzerine döküldü. Dökülen civadan etkilenen çocuğa yardım etmek isteyen annesi P.B. ve evde bulunan M.K. isimli kadın da, civayı temizlemeye çalışırken aynı şekilde zehirlendi.

Aciliyet ve Hastane Yardımı

Olayın ardından hemen 112 Acil Servis'e bildirimde bulunuldu. Sağlık ekipleri, özel koruyucu kıyafetlerle eve gelerek, çocuğu, annesini ve yardım eden kadını Kuşadası Devlet Hastanesi'ne sevk etti. Hastaneye kaldırılan üç kişinin tedavileri devam ederken, hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi.

AFAD Ekipleri Temizlik Çalışması Başlattı

Civanın bulunduğu durumun ciddiyeti anlaşılmasının ardından Aydın AFAD ekipleri olay yerine yönlendirildi. AFAD ekipleri, özel yöntemlerle evde temizlik çalışması başlatarak, civanın etkilerini ortadan kaldırmak için yoğun çaba sarf etti.