Türk halk müziğinin efsane ismi Neşet Ertaş, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ders kitaplarına alındı. Özellikle 10. sınıf öğrencilerinin ders gördüğü Klasik Ahlak Metinleri kitabında, Ertaş'ın şiirleri ve saz çalma tekniği övgüyle anlatılıyor. 2012 yılında hayatını kaybeden ünlü halk ozanı, artık okullarda da hatırlanacak ve yeni nesillere aktarılacak.

THY'nin Brüksel seferleri iptal edildi THY'nin Brüksel seferleri iptal edildi

Ahlaki Kavramlar ve Ertaş'ın Şiirleri Kitapta "Karacaoğlan, Hacı Bayram-ı Veli ve Neşet Ertaş'ın Şiirlerinde Ahlaki Kavram ve Yargılar" başlığı altında Neşet Ertaş’ın şiirlerine yer verildi. Ustanın unutulmaz eserlerinden biri olan "Yolcu" şiiri de öğrencilere sunuldu.

Ertaş Ailesinden Teşekkür

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan bu onurlandırma jesti, Ertaş’ın ailesi tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı. Ertaş'ın çocukları, bu anlamlı girişim için Bakanlığa teşekkür etti. Kitapta Ertaş hakkında, "Olağanüstü yeteneği, ozanlık ve abdallık geleneğine olan hâkimiyetiyle geniş kitlelerin hayranlığını kazanan gerçek bir saz ve söz ustasıdır" ifadelerine yer verildi. Ertaş’ın saz çalma tekniği ve sözlerindeki derinlik, üniversitelerde de araştırma konusu olarak değerlendiriliyor.