Güncel

Netanyahu'nun BM Konuşmasına Protesto! Türkiye Heyeti Tepkisini Ortaya Koydu

Türkiye heyeti ve bazı delegasyonlar, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasını protesto ederek salonu terk etti

Abone Ol

Türkiye heyeti, İran'ın da aralarında bulunduğu bazı delegasyonlar, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun New York'taki 79'uncu Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na yaptığı konuşmayı protesto ederek salonu terk etti.

Netanyahu, BM Genel Kurulu'na hitap etmek üzere salona girdiğinde, Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Yıldız öncülüğündeki Türk heyeti, konuşma başlamadan önce salondan ayrıldı. Bu sırada birçok delegasyonun da Türkiye heyetine katılarak salonun önemli ölçüde boşalmasına neden olduğu gözlendi.

Konuşmasında Netanyahu, işgal altındaki Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ni 'İsrail' olarak gösteren bir harita kullandı ve ülkesinin savaştığını, 'hayatı için savaştığını' savundu. Ayrıca, Gazze'ye yönelik saldırılarının devam ettiğini belirtti ve "Düşmanlarımız bizi yok etme peşinde" ifadesini kullandı.

İran'a yönelik tehditlerde bulunan Netanyahu, "Eğer bize saldırırsanız biz de size saldırırız" dedi ve İsrail'in İran'a ulaşamayacağı hiçbir yer olmadığını iddia etti. Ayrıca, İran'ın nükleer silahlarının olmaması için mücadele edeceklerini vurguladı.

Netanyahu, Gazze'de barışçıl bir sivil yönetimi desteklemeye hazır olduklarını belirterek, "Hamas teslim olur, silah bırakır ve rehineleri salıverirse savaş bitebilir" şeklinde konuştu. Lübnan'a yönelik saldırılarına da değinerek, "Hizbullah savaş yolunu seçtiği sürece İsrail'in başka seçeneği yok" ifadesini kullandı.