Kocaeli’ye bağlı olan İzmit, Darıca, Gölcük, Kartepe ve Karamürsel ilçelerindeki bazı noktalarda karavanların par edilmesine yasak getirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden paylaşılan açıklamaya göre, son zamanlarda karavanlara yönelik çoğalan şikayetler üzerine belediye ekipleri çalışmalar yürüttü.

YASAK 12 AĞUSTOS TARİHİNDE BAŞLAYACAK

Bu konuda; Darıca, İzmit, Kartepe, Gölcük ve Karamürsel ilçelerinde çok sayıda karavan park yapıldığı kaydedildi. Söz konusu karavanların bu yerlerde park şeklinde saatlerce yer aldığı ve vatandaşlar araçlarına park edecek yer bulamadığı için tepkilere neden oldu.

1 Ağustos 2024 tarih ve 2024/1056 sayılı UTDK kararı ile Darıca Millet Bahçesi A otoparkı, Gölcük Değirmendere sahil şeridi, İzmit Cumhuriyet Mahallesi Gazi Sokak, Kartepe Eşme Mahallesi sahil şeridi, Karamürsel Altınkemer düğün salonu otoparkı ve Tepeköy Mahallesi Kordonboyu Caddesi üzerine karavanlara park yasağa uygulanacak.

Park yasağı, 12 Ağustos Pazartesi günü uygulanmaya başlayacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediye ana binasının arkasında yer alan otopark kısmında dengesiz park sisteminin önüne geçmek amacıyla 5 Ağustos 2024 tarih ve 2024/1071 sayılı UTDK kararıyla J7, J8, J9, J10 ve J11 numaralı alanlar “Geçici Karavan Park Alanı” olacak şekilde açıklandı.

Özgür Demirtaş, Merkez Bankası’nın Faiz İndirimi İçin Tarih Verdi Özgür Demirtaş, Merkez Bankası’nın Faiz İndirimi İçin Tarih Verdi

Belirtilen bu alanlar haricinde başka bir yere park etmek yasaklanırken, Kocaeli’de karavan park sistemi oluşturmak için çalışmalar üzerinde konuşuluyor.

DENİZE GİRİŞLER İÇİN VATANDAŞLARA UYARI

Ayrıca Kandıra ilçesinde, olumsuz hava şartlarından dolayı yarın bazı plajlarda denize girişlere kısıtlama getirildi.

Kaymakamlık tarafından yayımlanan açıklamaya göre, ilçede olumsuz hava koşullarından kaynaklı yarın Kerpe ve Kovanağzı dışındaki tüm plajlarda denize girişlere yasak getirildiği duyuruldu. Vatandaşların cankurtaran hizmeti sunulan alanlarda mantar dubaların içinde bulunan yerlerde denize girişlerin daha güvenilir olacağı belirtildi.