Kredi kartı savunma kesintisi için yeni formül: AK Parti'li vekillerden Şimşek'e kademeli öneri Kredi kartı savunma kesintisi için yeni formül: AK Parti'li vekillerden Şimşek'e kademeli öneri

Milli Eğitim Bakanlığı, 2024-2025 eğitim öğretim yılında gerçekleştirilecek ortak sınavların tarihlerini ve detaylarını açıkladı. Buna göre, 6. sınıfların Türkçe ve matematik dersleri ile 10. sınıfların Türk Dili ve Edebiyatı ve matematik dersleri için hazırlanan sınav soruları, ülke genelinde ortak olarak uygulanacak.

Ortak Sınavların Tarihleri

Ortak sınavlar, 30 Ekim 2024 Çarşamba günü 6. sınıf Türkçe ile 10. sınıf Türk Dili ve Edebiyatı dersleri için, 31 Ekim 2024 Perşembe günü ise 6. sınıf matematik ile 10. sınıf matematik dersleri için yapılacak.

Görevli Öğretmenler

Ortak sınavların değerlendirilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı, il merkezlerinde bulunan ölçme değerlendirme bürolarını faaliyete sokacak. Ancak, okunacak soru sayısının yüksek olması nedeniyle, il milli eğitim müdürlükleri, okullarda görev yapan Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı ile matematik öğretmenlerini sınav okuma görevine atayacak. Bu öğretmenler, sınav okuma görevleri kapsamında görevlendirildikleri günlerde izinli sayılacaklar.

Bu süreç, öğretmenlerin yükünü artırırken, aynı zamanda sınavların daha hızlı ve doğru bir şekilde değerlendirilmesini sağlamayı amaçlıyor. Öğretmenlerin katkıları, ortak sınavların başarıyla sonuçlanmasına önemli bir katkı sağlayacak.