Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) meclise sunuldu ve öğretmen adayları için büyük değişiklikler getirdi. Kanunda en çok dikkat çeken yeniliklerden biri Milli Eğitim Akademisi'nin kurulma kararı oldu. Bu akademide öğretmen adayları dört dönem boyunca eğitim alacak ve belirli şartları yerine getirerek mezun olacak.

Öğretmen Akademisinde Ne Kadar Maaş Verilecek?

Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağında yer alan bilgiye göre, akademide eğitim alacak öğretmen adaylarına 30 BİN gösterge rakamının maaş katsayısı ile çarpımı oranında maaş verilecek. Bu hesaplamaya göre, güncel asgari ücret ve memur maaşları dikkate alındığında, 30 BİN gösterge rakamı ile maaş katsayısı çarpımı sonucu öğretmen adaylarına yaklaşık 22.000 TL maaş ödenmesi planlanıyor.

Yeni kanunda, öğretmenlik özlük hakları ve öğretmene yönelik şiddet yasasının artırımlı hali de yer alıyor. Bu düzenlemelerle öğretmenlerin hakları ve güvenliği daha da güçlendirilmiş olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Berlin çıkarması! Milli maç için Almanya'ya gitti Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Berlin çıkarması! Milli maç için Almanya'ya gitti

Kanunda ek ders ve maaş hesaplamalarına dair detaylar da bulunuyor. Bu hesaplamalar, öğretmenlerin mali haklarının daha adil ve şeffaf bir şekilde düzenlenmesini sağlayacak.

Öğretmen adaylarına akademi boyunca maaş bağlanması uygulaması, 1 Eylül 2025 tarihi itibariyle başlayacak. Bu tarih itibarıyla, akademide eğitim gören tüm öğretmen adayları belirlenen maaş miktarını alacak.