Güncel

Öğretmenlerin Özür Durumu 2. Yer Değiştirme Sonuçları Açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı çalışan öğretmenlerin aile birlikteliği ,sağlık özrü, can güvenliği gibi özür durumları ve engellilik durumuyla birlikte diğer sebeplere ilişkin il içi ve iller arası yer değiştirme kapsamındaki ikinci yerleştirme sonuçları açıklandı.

Abone Ol

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı çalışan öğretmenlerin  aile birlikteliği,sağlık, can güvenliği gibi özür durumları  ve engellilik durumuyla birlikte diğer sebeplere ilşkin il içi ve iller arası yer değiştirme kapsamındaki ikinci yerleştirme sonuçları açıklandı. 

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından25-28 Ağustos 2023 tarihleri arasında öğretmenlerin başvuruları alınmıştı.  İkinci il içi ve iller arası yer değiştirme sonuçları açıklandı. Sonuçlar Milli Eğtim bakanlığı web sitesinden ve mebbis üzerinde görüntülenebilecek. 

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlerin özür durumu  yer değiştirme başvuru sonuçlarına göre  il içi ve iller arası ikinci yer değiştirme takvimi de yayımlandı. Milli Eğitim Bakanı Bakan Yusuf Tekin'in talimatları mukabilinde 2023 yılında bir defaya mahsus  uygulanacak. İkinci yer değiştirme için Bakanlığa bağlı tüm resmî eğitim kurumlarındaki bütün normlar  öğretmenlerin tercihine açıldı. Millî Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlarda kadrolu çakışan öğretmenler, ikinci kez  il içi ve iller arası yer değişikliği başvurusu yaptılar. Bu süreçte öğretmenlerin il içi ve il dışı  yer değiştirme talepleri birlikte alındı.

Mazerete bağlı il için iller arası ikinci tayin başvuruları 25-28 Ağustos 2023 tarihleri arasında alınmıştı. Millî Eğitim Bakanlığınca isteğe bağlı ikinci il içi, iller arası ve mazerete bağlı yer değiştirme sonuçları açıklandı. İller arası özür durumuna  bağlı onaylı ön başvurusu alınan fakat ataması yapılamayan öğretmenler, görev yerleri ve  alanlarında ihtiyaç bulunan okullar dikkate alınarak valilikler tarafından değerlendirilmek üzere il/ilçe millî eğitim müdürlükleri emrine atandı. Öğretmenlerin bu süreçte ilişik kesme tarihi ise 31 Ağustos.