Rize'de, Merkez Taşlıdere Mahallesi'ndeki Merkez Taşlıdere Gazi İlkokulu'nun bahçesinde oyun oynayan 7 yaşındaki Asaf Kasap, okulun giriş kapısının üzerine düşmesi sonucu yaralandı.

Dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda, Asaf’ın üzerine düşen demir kapı, çevredekilerin durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirmesiyle sağlık ekiplerinin hızla olay yerine ulaşmasını sağladı. İlk müdahalenin ardından Asaf, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Asaf’ın annesi Sevinç Kasap, çocuğunun okul bahçesinde oynarken bu talihsiz olayın gerçekleştiğini belirterek yaşadığı korku ve üzüntüyü dile getirdi.

Öğretmenlerin “Hizmet Sınıfının Değişmesi” kanun teklifinden çıkarıldı! Öğretmenlerin “Hizmet Sınıfının Değişmesi” kanun teklifinden çıkarıldı!

Kasap, “Çocuğum okuldan geldi ve topunu kaybetti. Sonrasında ‘Anne ben topumu bulmaya gideyim’ dedi. Evimiz okulun hemen karşısında. Balkondan ona seslendiğimde ‘Biraz daha bisiklet binebilir miyim?’ diye sordu. Daha önce ona ‘Okul bahçesinden çıkma’ diye sürekli uyarıda bulunmuştum. Keşke dışarıda oynasaydı. Üzerine demir kapı düştüğü anı öğrenince çok üzüldüm. Ambulansın geldiğini duydum ama o anda olaydan haberim yoktu. Bir arkadaşım beni çağırdı ve durumu öğrenince hastaneye koştum. Kapının bozuk olduğunu biliyorlarmış; velilerin de okul müdürüne durumu ilettiğini duydum. Müdürün bunu kabul ettiğini düşünüyorum. Çocuğum bu ihmal yüzünden yaralandı. Her acı çektiğinde dava açacağım. Her şeyin peşinden gideceğim. Çocuğumun ayağı kırık, kulağının arkası da oldukça kötü durumda” şeklinde konuştu.