Türkiye genelinde aşırı sıcakların etkisi altında bulunan bölgelerde art arda çıkan yangınlar, Orman Genel Müdürlüğü'nü (OGM) harekete geçirdi. OGM, 12 ili önümüzdeki 10 gün boyunca orman yangını riski konusunda uyardı.

Meteorolojik Şartlar Yangın Riskini Artırıyor

OGM tarafından yapılan açıklamada, özellikle meteorolojik şartların orman yangını riskini ciddi şekilde artırdığına dikkat çekildi. Sıcak hava dalgası, düşük nem oranı ve şiddetli rüzgarların birleşmesi, orman yangınlarının çıkma olasılığını daha da yükseltiyor. Bu nedenle, vatandaşların önümüzdeki günlerde çok daha dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.

Risk Altındaki 12 İl

Orman yangını riski taşıyan iller arasında Çanakkale, Aydın, İzmir, Denizli, Balıkesir, Eskişehir, Ankara, Burdur, Amasya, Bolu, Isparta ve Kastamonu yer alıyor. Bu illerde yaşayan vatandaşların yangın riskine karşı duyarlı olmaları ve olası bir yangın durumunda derhal 112 Acil Çağrı Merkezi'ni aramaları istendi.

Geçen haftanın en çok kazandıran hisseleri belli oldu Geçen haftanın en çok kazandıran hisseleri belli oldu

"Önümüzdeki Günler Çok Daha Riskli"

OGM, yaptığı uyarıda, "Önümüzdeki günler çok daha dikkatli olmalı, orman yangınlarına karşı duyarlı olmalıyız. Sıcak hava, düşük nem ve şiddetli rüzgar ihmal ile birleşince felaket kaçınılmaz oluyor" ifadelerini kullandı.