Cumhuriyet Halk Partisi'nde Tüzük Kurultayı Başlıyor Cumhuriyet Halk Partisi'nde Tüzük Kurultayı Başlıyor

Kredi kartı limitlerinde düzenleme yapılacak

OVP'de en dikkat çeken noktalardan biri, kredi kartı limitlerine yönelik yeni düzenlemeler oldu. Habertürk'ün haberine göre, programın satır aralarında kredi kartı limitlerinin düşürüleceğine dair ifadelere yer verildi. Şu anda kredi kartı limitleri, kart sahibi olduğu ilk yıl için aylık ortalama net gelirin 2 katını, sonraki yıllarda ise 4 katını geçemiyor. Ancak bu gelir, mutlaka ücret geliri olmak zorunda değil; dolayısıyla birçok vatandaşın aylık ücretinin çok üzerinde kredi kartı limitine sahip olduğu biliniyor.

Gerçek gelire göre kredi kartı limitleri düzenlenecek

Programda, kredi kartı limitlerinin vatandaşların gerçek gelirleriyle uyumlu hale getirilmesi amacıyla, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) veri setleri ile Risk Merkezi veri setlerinin entegrasyonunun sağlanacağı belirtildi. Ekonomi yönetimi, vatandaşların SGK'ya bildirilen gerçek ücretlerini dikkate alarak limitlerin belirlenebileceğini öngörüyor. Bu düzenlemenin, birçok vatandaşın kredi kartı limitlerinin düşürüleceği anlamına geldiği ifade ediliyor.

Kredi kartı limitlerinin tüketim üzerindeki etkisi

Kredi kartı limitleri, harcama ve tüketim anlamına geliyor. Vatandaşlar, zaman zaman zorunluluktan dolayı kredi kartlarıyla borçlanarak tüketimlerini artırıyor. Ancak, OVP'de belirtilen düzenlemelerle birlikte, gelirin çok üstünde olan kredi kartı limitlerine sınırlama getirileceği ifade ediliyor. Bu adım, ekonomi yönetiminin, hane halkı borçluluğunu ve kredi kartı kullanımını daha sürdürülebilir bir seviyeye çekmeyi hedeflediğini gösteriyor.

Ekonomi için yeni yol haritası

Orta Vadeli Program, Türkiye ekonomisi için önümüzdeki üç yıllık dönemde uygulanacak politika ve hedefleri belirliyor. Kredi kartı limitleriyle ilgili alınacak bu önlemler, vatandaşların borçlanma alışkanlıklarını ve finansal dengelerini doğrudan etkileyecek önemli adımlar arasında yer alıyor.