Sivas’ta 8 Haziran’da ÖSYM tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Sınavı sırasında bir aday epilepsi krizi geçirdi. Salondaki bazı adaylar, kriz geçiren arkadaşlarına yardım ederek onu salondan çıkardı. ÖSYM yönetmeliğine göre sınav süresine ekleme yapılması gerekmesine rağmen, salon başkanı ve gözetmenler sadece 15 saniyelik ek süre verdi, bu da adayları tatmin etmedi.

Velilerin şikayeti üzerine ÖSYM, adaylara ek puan verilmesi veya sınavın tekrarlanması seçeneklerini sundu. Adaylar sınavın tekrarlanmasını tercih etti. Bugün Sivas’ta Cumhuriyet Üniversitesi İlkokulunda 8 aday için yeniden YKS sınavı yapıldı.

Erkeklerin Saçı Meğer Bu Yüzden Dökülüyormuş! Saç Katili Besin Açıklandı! Erkeklerin Saçı Meğer Bu Yüzden Dökülüyormuş! Saç Katili Besin Açıklandı!

8 Aday İçin 12 Kişi Görev Aldı

Krize müdahale eden 8 aday, bugün Cumhuriyet Üniversitesi İlkokulunda sınava girdi. Sınav, genel sınavdan farklı değildi. Polis memurları, binaya giren adayların üst aramalarını yaptı ve yasaklı cisimlerin içeri sokulmasına izin vermedi. ÖSYM görevlileri, adayların kimlik ve sınav giriş belgelerini kontrol etti. Sınavda, 8 öğrenci için 12 kişi görev aldı: 1 bina sorumlusu, 1 yardımcı, 1 bina yöneticisi, 1 cihazı görevlisi, 2 hizmetli, 2 polis memuru, 2 yedek gözetmen, 1 salon başkanı ve ÖSYM temsilcisi.

Türkiye’de Bir İlk Oldu

8 kişinin katıldığı bu YKS sınavı, sadece katılımcı sayısı bakımından farklıydı. Sınav uygulamaları açısından genel sınavdan farksızdı. Saat 10.00’da salon kapısı kapandı ve tüm adaylar yerini aldı. Aileleri ise dışarıda heyecanla sınavın bitmesini bekledi. ÖSYM’nin bu uygulaması Türkiye’de ilk kez gerçekleştirildi.

Sınava giren adaylardan birinin velisi Ahmet Yıldırım, ÖSYM’ye teşekkür ederek, “Sınavda bir öğrenci rahatsızlanmıştı ve bu durum 30-40 dakikalık bir kayba neden olmuştu. ÖSYM sınav tekrarı kararıyla öğrencilerimizin mağduriyetini giderdi” dedi.

Melike Naz Akpınar’ın babası Murat Akpınar da ÖSYM’nin öğrencilerin hakkını iade ettiğini belirterek, “Kriz geçiren bir öğrenci nedeniyle çocuklarımız zaman kaybetti. İtirazlarımız sonucunda ÖSYM öğrencilerimizin hakkını iade etti. Bu nedenle teşekkür ediyoruz. Sınav sonuçlarının kısa sürede açıklanmasını ve yerleştirme konusunda da destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.