Güncel

ÖSYM'den YKS açıklaması geldi: Ek süre verilecek

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 8-9 Haziran'da gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) engelli adaylara yönelik önemli bir düzenlemeye imza attı. Engelli adayların eğitim haklarındaki eşitliği desteklemek amacıyla, okuyucu veya işaretleyici yardımı almayan tüm engelli adaylara 30 dakika ek süre tanınması kararlaştırıldı.

Abone Ol

ÖSYM, Engelli Öğrencilere YKS'de Ek Süre Sağlayacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), engelli öğrencilere yönelik önemli bir karar aldı. 8-9 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS), engelli adaylara 30 dakika ek süre verilecek.

Karar, bir engelli öğrencinin Kamu Denetçiliği Kurumu'na (KDK) yaptığı başvuru üzerine alındı. Öğrenci, serebral palsi hastalığı nedeniyle motor becerilerindeki kısıtlamaları gerekçe göstererek, YKS için ek süre talebinde bulunmuştu. Öğrencinin bu talebi, YÖK tarafından 2022'de yayımlanan yönetmelikle desteklenmiş, ancak 2024-2025 eğitim öğretim yılına kadar ertelenmişti.

KDK'nın Tavsiyesi

Kamu Denetçiliği Kurumu, öğrencinin eğitim hakkını koruma amacıyla ÖSYM'ye bu yıl uygulanmak üzere ek süre verilmesi yönünde tavsiyede bulundu. ÖSYM, bu tavsiyeyi dikkate alarak, 2025'te başlaması planlanan ek süre uygulamasını 2024 YKS'sine öne çekti. Böylece, okuyucu veya işaretleyici yardımı alan tüm engelli adaylar, bu yıl itibarıyla ek 30 dakika süre hakkına sahip olacak.