Son yıllarda, gayrimenkul ve otomobil sektörlerinde fiyatların hızla artmasına tanık olduk. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından bu sektörlerde yaşanan fiyat artışlarına karşı alınacak tedbirleri duyurdu. Fahiş fiyat artışlarına yol açan kişi ve kurumlara yönelik ağır yaptırımlar getirilmesi planlanıyor.

İnşaat sektöründe çimento fiyatları alarm veriyor

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu, 2021'de çimento fiyatlarında yaşanan fahiş artışları gündeme getirdi. Çimento ton fiyatının 2 bin 300 TL'ye kadar çıktığına dikkat çekiyor. Fiyat artışlarının sektöre olumsuz yansımasından endişe ediliyor.

Fiyat artışlarının sebep olduğu etkiler

Fahiş fiyat artışlarının birçok sektörü olumsuz etkilediği belirtiliyor. Özellikle çimento fiyatlarının artması, konut arzının düşmesine ve dolayısıyla fiyatların daha da artmasına neden olabilir.

Otomotiv sektöründe de benzer sıkıntılar var

Otomotiv sektöründe de fiyat artışlarının etkisi gözle görülüyor. Son dönemde otomobil firmalarının kampanyalarıyla sektör hareketlenirken, hükümetin aldığı önlemler ve dövizdeki istikrarın otomotiv fiyatlarında bir indirime yol açabileceği belirtiliyor.

1 Kasım'da otomotiv sektörü için ne bekleniyor?

Bakan Tekin'den Fransız Okulları Haberine Sert Tepki: "Ahlaksızlar" Bakan Tekin'den Fransız Okulları Haberine Sert Tepki: "Ahlaksızlar"

Otomotiv Uzmanı Erol Şahin, 1 Kasım'da yürürlüğe girecek yeni uygulamaların sektörü toparlayacak adımlar arasında olduğuna dikkat çekiyor. İlan sitelerindeki sahte paylaşımların önüne geçilmesi ve daha düzenli bir otomotiv pazarının oluşması bekleniyor.

Otomobil fiyatlarına dair beklentiler

Erol Şahin, döviz kurlarının stabil hareket etmesi halinde, otomobil fiyatlarının yıl sonuna kadar bir miktar daha düşebileceğini belirtiyor. Bu, otomobil almayı planlayanlar için olumlu bir haber olabilir.