Fatih Altaylı'dan Çarpıcı İddia! Serhat Akın'a Yönelik Saldırının Nedenini Açıkladı Fatih Altaylı'dan Çarpıcı İddia! Serhat Akın'a Yönelik Saldırının Nedenini Açıkladı

Çinli otomotiv şirketi BYD, Türkiye'ye yatırım yapma kararı alarak geçtiğimiz aylarda bir anlaşma imzaladı. Bu anlaşma kapsamında BYD'nin Türkiye'de yaklaşık 1 milyar dolarlık bir yatırımla, yıllık 150 bin araç kapasitesine sahip elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretim tesisi ile sürdürülebilir mobilite teknolojileri için bir Ar-Ge merkezi kurması planlanıyor.

Bu gelişme, kamuoyunda büyük bir heyecan yaratırken, yabancı yatırımlarla ilgili yeni bir iddia da gündeme geldi. Çinli otomotiv markaları Chery ve MG'nin de Türkiye'de yatırım yapma hazırlığında olduğu belirtiliyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, bu iki otomotiv devinin hangi illerde fabrika kuracağına dair bazı bilgiler paylaştı.

Fabrikaların Samsun ve Manisa'da kurulacağı ifade ediliyor. Chery'nin içten yanmalı araçlar için imtiyaz talep ettiği, Türkiye'nin ise hibrit ve elektrikli araçlar, batarya teknolojileri ile yeşil yatırımlar konusunda teşvikler sunmayı hedeflediği vurgulanıyor.

2026 sonunda üretime başlaması hedeflenen tesislerde, 5 bin kişiye kadar doğrudan istihdam sağlanması planlanıyor.