Belediyede Üniversite Diploması Sahtekarlığı! 567 Bin Lirayı Zimmetine Geçirmiş Belediyede Üniversite Diploması Sahtekarlığı! 567 Bin Lirayı Zimmetine Geçirmiş

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Vaniköy'deki izinsiz inşaatın haber alınır alınmaz mühürlendiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eleştirilerine yanıt veren Özel, Adnan Oktar'ın kaçak villasına yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve yapılan tadilatın usulsüz bir şekilde istismar edildiğini vurguladı.

Özel, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Keçiören Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen "Taha Akgül Karakucak Güreşleri"nin açılış etkinliğinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye'nin 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'ndan beklenen başarıyı elde edemediğini ifade eden Özel, CHP'li belediyelerin olimpik başarıları artırmak için çalışmalara başladığını söyledi. Özellikle karakucak güreşlerine daha fazla önem verileceğini belirtti.

Bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhalefete yönelik eleştirilerini hatırlatması üzerine Özel, Adnan Oktar'ın villasıyla ilgili iddiaların çarpıtıldığını ve durumun fark edilmesinin ardından inşaatın mühürlendiğini belirtti. Özel, İstanbul'daki gökdelen sayısındaki artışa dikkat çekerek, Erdoğan'ın İstanbul'un silüetine zarar verdiğini savundu.

Ayrıca, Özel, Erdoğan'ın Meclis'teki Can Atalay oturumu ve TİP Milletvekili Ahmet Şık'a yönelik eleştirilerini de değerlendirdi. Şık'ın bazı ifadelerinin Meclis'e yakışmadığını kabul eden Özel, buna rağmen Alpay Özalan'ın davranışlarının da eleştirilmesi gerektiğini söyledi. Özel, Erdoğan'ın "Türkiye'de yasaklar, yolsuzluk, yoksulluk dönmemek üzere geride kaldı" ifadelerini de eleştirerek, halkın gerçek durumunu görmek için Erdoğan'ı halk pazarlarına davet etti.