Güncel

Özgür Demirtaş'tan Merkez Bankası'na atama yorumu

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, sosyal medya üzerinden yaptığı değerlendirmede, Merkez Bankası yönetiminde yapılan değişikliği olumlu bir şekilde eleştirdi.

Abone Ol

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, sosyal medya üzerinden yaptığı değerlendirmede, Merkez Bankası yönetiminde yapılan değişikliği olumlu bir şekilde eleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, Merkez Bankası başkan yardımcıları Emrah Şener, Taha Çakmak ve Mustafa Duman görevden alındı ve yerlerine Osman Cevdet Akçay, Hatice Karahan ve Fatih Karahan atandı.

Bir sosyal medya kullanıcısının, "Özgür Demirtaş’ın ilk defa söylediği isimlerden birini atadılar. Durum çok daha kötü demek ki. Başarılar dilerim" yorumuna Prof. Dr. Özgür Demirtaş olumlu bir yanıt verdi.

Demirtaş, "Çok çok sevindim. Cevdet Akçay, Merkez Bankası için gayet liyakatli bir atamadır. İşte olması gereken bu. Bunu her yere yaymamız lazım. Her kuruma böyle liyakatli atama yapmamız lazım. Cevdet Akçay ataması için TEBRİK ederim" şeklinde yanıtladı.