Mahmud Abbas Türkiye'ye geliyor Mahmud Abbas Türkiye'ye geliyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Eskişehir İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek Eskişehir'in kendileri için büyük önem taşıdığını ifade etti. Özel, “Bozkırın ortasında bir cennet yarattılar Yılmaz Büyükerşen ile birlikte” şeklinde konuştu.

Özel açıklamalarında, iktidar partisinin CHP’nin belediyelerdeki başarılarından rahatsız olduğunu belirterek, geçmişte ittifakla kazandıkları şehri bu kez ittifaksız aldıklarını vurguladı. İktidarın bu durumu hazmedemeyip, belediyeleri işlevsiz hale getirme çabası içinde olduğunu öne sürdü.

Bu durumu mali bir darbe girişimi olarak nitelendiren Özel, “İstanbul’da yaşadığımız mali darbe girişiminin ardından, şimdi tüm belediyelere SGK’dan yazılar gönderiliyor ve icra kağıtları yollanıyor” dedi. Melih Gökçek’in geçmişte vergi borçlarını ödemediğini ve aflardan yararlandığını, fakat şimdi aynı durumun CHP’li belediyelere karşı uygulandığını belirtti.

Özel, bu mali darbe girişimine karşı direneceklerini ve bu kötülüğe karşı mücadele edeceklerini ifade etti. İyi, dürüst ve halktan yana olanların kazanacağını vurgulayarak, halkı bu mali darbe girişimine karşı destek vermeye çağırdı.

Ayrıca, sokak köpekleri sorununa da değinen Özel, sorunun iktidarın sorumluluğunda olduğunu ve köpeklerin aşırı üremesinin önüne geçilmeden bu sorunla başa çıkmanın mümkün olmadığını belirtti. “Bu üstü örtülü katliam yasasındaki talimatları uygulamayacağız, bir tane cana kıymayacağız” diyerek, CHP’nin insan ve hayvan haklarını savunma misyonunu yineledi.