Güncel

Özgür Özel New York'ta konuştu: Filistin'e gideceğim

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, New York'ta düzenlenen Sosyalist Enternasyonal Başkanlar Kurulu Toplantısında yaptığı konuşmada, Filistin'e yakın zamanda bir ziyaret gerçekleştireceğini duyurdu.

Abone Ol

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, New York'ta düzenlenen Sosyalist Enternasyonal Başkanlar Kurulu Toplantısında yaptığı konuşmada, Filistin'e yakın zamanda bir ziyaret gerçekleştireceğini duyurdu. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile yaptığı verimli bir telefon görüşmesinin ardından, Abbas'ın daveti üzerine Filistin'e gideceğini belirtti. Özel, Filistin'deki insanlık dramına dikkat çekerek, dünya çapında yeterli tepkinin verilmediğini vurguladı ve Sosyalist Enternasyonal'ın Orta Doğu'da aktif rol alması gerektiğini ifade etti.

Özel ayrıca, Gazze'de ateşkes sağlanması ve insani yardımların geçişine izin verilmesi gibi somut adımların atılmasını önerdi. Bir sonraki Sosyalist Enternasyonal toplantısının Ramallah'ta yapılmasını da teklif etti.

Konuşmasında, ABD vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi'nin İsrail askerleri tarafından öldürülmesine de değinen Özel, ABD'nin kendi vatandaşının hakkını koruyamadığını ve bu pasif tavrı terk etmesi gerektiğini belirtti. Ayşenur'un ölümünün sorumluluğunun insanlığa karşı da bir sorumluluk olduğunu vurguladı.