Güncel

Özgür Özel'den 2024 Sözü: 1 Litre Rakı 140 Lira Olacak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 2024 sonunda Türkiye’nin AB üyesi olacağını ve ekonomik koşulların iyileşeceğini, kuzu pirzolanın 70 lira, rakının 140 lira, ulaşımın ise 50 lira olacağını söyledi

Abone Ol

Balıkesir Marmara Adalar Belediyesi’nin önünde halka hitap eden Özgür Özel CHP’nin iktidara gelmesinin ardından kuzu pirzola 70 lira, 1 litre rakı 140 lira, ulaşım 50 lira olacak dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, yaptığı son açıklamada, Türkiye’nin 2024 yılının sonunda önemli değişiklikler yaşayacağını ifade etti. Özel, ülkenin Avrupa Birliği'ne üye olacağı ve bu sürecin Türkiye’yi Avrupa ülkeleri seviyesine getireceğini belirtti.

Bir dönemde zor

Özel, “Bir dönem değil, bir dönemde geç saatlerde zor olur. Ancak yıl sonunda Türkiye hem Avrupa Birliği’ne girecek hem de Avrupa’daki ülkeler kadar güçlenecek” dedi. 2024 yılının sonunda Türkiye'nin ekonomik koşullarında büyük bir iyileşme yaşanacağına dair tahminlerde bulunan Özel, bu değişikliklerin günlük yaşamda da hissedileceğini vurguladı.

"Ulaşım elli, kıyma 55, rakı 140 lira"

Özel, maaş günlerinde yaşanacak değişiklikleri örnek vererek, “Maaşlar gibi olsun. Masraflardan bir sıfır atılacak. Yani ulaşım beş yüz lira değil elli lira, dana kıyma elli beş lira, kuzu pirzola yetmiş lira ve bir litre rakı yüz kırk lira olacak” şeklinde konuştu. Bu öngörülerin gerçekleşmesi durumunda, günlük harcamalarda önemli bir rahatlama sağlanacağını belirtti.