Güncel

Özgür Özel'den Mesaj, CHP'nin İzmir Adayı Belli Oldu Mu? İşte detaylar..

Cumhuriyet Halk Partisi'nin, İzmir’de mevcut başkan Tunç Soyer’in yerine yeni bir isim düşündüğü iddialar arasında. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, konuya yönelik önemli bir yorum yaptı. Özel, “Mevcut başkan aday olacaksa ilan edeceğiz" ifadelerini kullandı. İşte ayrıntılar..

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, uzun süredir gündemde yerini koruyan CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi için yeni bir isim düşünüldüğü iddialarına yanıt verdi. 

Deutsche Welle Türkiye’nin sorularına cevap veren Özel, “Mevcut başkan aday olursa ilan ederiz.” diyerek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yeniden adaylığına olumlu yönde konuştu. Özel, “İzmir’e dair mevcut başkanla ilgili memnuniyet anketi yapılıyor. Mevcut başkan aday olacaksa ilan edeceğiz, eğer olmayacaksa da başka aday adayları arasında bir anket çalışması yapacağız.” şeklinde konuştu.

İMAMOĞLU-İNCE KONUŞMASINDA
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile gerçekleştirdiği konuşmada, İzmir adalığının da görüşmede yer aldığı ifade edilmişti.

Özgür Özel o tartışmalara son dedi.

“İzmir’e dair ne bizimle ne de Ekrem Bey ile bir görüşme yok.” diyen CHP lideri, “CHP’den aday olmasını bekleyemeyiz, üyemiz de değil. Başka bir partinin genel başkanı. Bunu biz söylesek nezaketsizlik olur. Bir partinin genel başkanına ‘belediye başkanı ol’ denmez.” cümlelerine yer verdi.

SOYER: POPÜLİST POLİTİKALARMIŞ MAALESEF
Sözcü Gazetesi’ne konuşan Soyer şu cümlelere yer verdi “Bir önceki dönem vadettiğimiz 165 projeden 144’ünü bitirdik. Ancak geçer akçe popülist politikalarmış malesef.” şeklinde ifade etti.

İzmir Belediye Başkanı Soyer, “Bir şaibem, bir usulsüzlüğüm, CHP’nin kurumsal kimliği ile çatışan bir şeyim yok.” dedi.