Güncel

Özgür Özel'den staj ve çıraklık mağdurlarına tam destek

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, staj ve çıraklık mağdurlarının hak arayışına destek verdiğini belirtti. İşte detaylar...

Abone Ol

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu, yıllarca ucuz işgücü olarak çalıştırıldıklarını ve sigorta kartlarının geçersiz olduğunu öğrendiklerini ifade etti. Federasyon ise, fiili çalışma başlangıç tarihlerinin sigorta başlangıcı olarak kabul edilmesi gerektiğini savunuyor.

Federasyondan çağrı

Federasyon, bu mağduriyetin giderilmesi için miting düzenlemeye devam edeceklerini açıkladı. Genç yaşta verilen emeğin karşılığını almak için her alanda mücadeleye devam ettiklerini belirten federasyon, tüm paydaşları ve mağdurları mitinge davet etti. "Orada olmak hakkımızı almak zorundayız" diyerek kararlılıklarını belirtti.

Özgür Özel'den açıklama

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yaptığı son dakika açıklamasında staj ve çıraklık mağdurlarına tam destek verdi. Özel, "Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu'nun ve birçok staj mağdurunun İstanbul'da yapacakları miting davetini aldım. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu mağduriyetler çözülene kadar yanlarında durmaya devam edeceğiz" dedi.

Staj ve çıraklık mağdurları, haklarını alabilmek için düzenledikleri mitinglerle seslerini duyurmaya çalışıyor. Federasyon, kış aylarında üç miting düzenlediklerini ve önümüzdeki dönemde tekrar sahaya inerek hak arayışlarını sürdüreceklerini belirtti.

3308 Sayılı Kanun kapsamında talep

Federasyon, 3308 Sayılı Kanun kapsamında fiilen çalışmış sigortalıların E-Devlet sisteminde görünen "4A Tescil Başlangıç" tarihinin, "Hizmete Başlama Tarihi" olarak kabul edilmesi gerektiğini savundu.

CHP'den destek

Özgür Özel, "Cumhuriyet Halk Partisi olarak staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının sorunları çözülene kadar yanlarında durmaya devam edeceğiz" diyerek partisinin desteğini yineledi.