Güncel

Paralar hesaplara yatıyor: Kişi başına 7 bin 608 liralı ödeme

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, tam bağımlı vatandaşlara ve ailelerine yönelik ekonomik destek sağlayan Evde Bakım Yardımı ödemelerinin bu ay hesaplara yatırıldığını açıkladı. Toplam 4,2 milyar TL'lik ödeme hak sahiplerine ulaştırıldı.

Abone Ol

4,2 milyar TL'lik yardım hesaplara geçti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Evde Bakım Yardımı ödemelerinin hesaplara yatırıldığını duyurdu. Bakan Göktaş, engelli bireylerin aileleri yanında desteklenmesi amacıyla 2006 yılında başlatılan Evde Bakım Yardımı'nın önemine dikkat çekti. Engelli vatandaşların aile bütünlüğünü koruyarak bakımlarının evde yapılmasını öncelik haline getirdiklerini belirten Göktaş, bu yardımla aile birliğinin korunmasına katkı sağladıklarını ifade etti.

Engelli bireylerin haklarına erişim

Göktaş, bakanlık olarak engelli bireylerin eğitim, sağlık, güvenlik ve istihdam gibi temel haklarına tam olarak ulaşmaları için çalışmalar yürüttüklerini vurguladı. Hak temelli bir yaklaşımla politikalar geliştirdiklerini söyleyen Bakan, toplumun her kesimine ulaşmayı hedefleyen bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleri sunduklarını belirtti.

Hak sahibi başına 7.608 TL ödeme

Evde Bakım Yardımı kapsamında hak sahibi başına aylık 7.608 TL ödeme yapıldığını açıklayan Bakan Göktaş, bu ay toplam 4,2 milyar TL'lik ödemelerin hesaplara yatırıldığını bildirdi. 560 bin vatandaşın bu yardımdan faydalandığını belirten Göktaş, Türkiye Yüzyılı Vizyonu çerçevesinde engellilik alanındaki sosyal yardımların sürdürülebilir ve şeffaf bir şekilde devam etmesi için çalıştıklarını kaydetti.