Güncel

Parası olan rotayı mevduata çevirdi: 100 bin liranın getirisi arşa çıktı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz artışı kararı ve bankaların vadeli mevduatlara uyguladığı yüksek oranlar, yatırımcıların yüzünü güldürüyor. Özellikle dövizden TL'ye geçiş yapan yatırımcılar için sunulan avantajlı faiz oranları, 100 bin TL gibi meblağlar için bile cazip getiriler sağlıyor.

Abone Ol

TCMB'nin politika faizini %42,50'ye çıkarması, bankaların mevduat faizlerinin de artmasına yol açtı. Şu anda, 3 aylık vadeli mevduatlarda %52,17'ye varan faiz oranlarıyla, yatırımcılar önemli kazançlar elde edebiliyor. 100 bin TL'den 1 milyon TL'ye kadar değişen mevduatlar için bu oranlar, yatırımcılara aylık maaş gibi getiriler sunuyor.

Mevduat faizi ile kazanç hesaplamaları

Güncel faiz oranlarıyla, 100 bin TL yatırım yapan bir bireyin 3 ayda 12 bin 369 TL, 500 bin TL yatırım yapanın 61 bin 845 TL, 1 milyon TL yatırım yapanın ise 123 bin 690 TL faiz geliri elde etmesi mümkün. 

Döviz yatırımlarıyla kıyaslandığında

Mevduat faizlerinin artışı, döviz yatırımlarının getirisini gölgelemekte. Yılbaşından bu yana dolar, yatırımcılarına sadece %56 getiri sağlarken, bu oran enflasyon altında kaldı.