Sosyal medya üzerinde yayımlanan bir videoda, bir kişinin "Şehit kokusu", "Bedir kokusu" ve "Payitaht kokusu" gibi parfüm ürünlerini tanıttığı görüntülendi.

Tanıtımda yer alan kişi, "Altı farklı kokudan bahsedeceğiz. Okan Bey için hazırladığımız altı kokuyu şimdi sizlere açıklayacağım. Bunlar Bedir, Mevlana, Misk, Şehit kokusu, Kaşmir ve Payitaht kokusudur. İsterseniz bize ulaşabilirsiniz" dedi.

Görüntülerin sosyal medyada gündem olması üzerine Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, konuyla ilgili bir inceleme başlatıldığını açıkladı. Gürcan, X hesabında şu ifadeleri kullandı:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: BMGK'da 15 Geçici Üyenin Etkisi Yok, Yönetim 5 Daimi Üyenin Elinde Cumhurbaşkanı Erdoğan: BMGK'da 15 Geçici Üyenin Etkisi Yok, Yönetim 5 Daimi Üyenin Elinde

"Sosyal medya platformlarında ve internet sitelerinde 'selamesans_selamcarsaf' isimli Instagram hesabında yer alan 'şehit kokusundan hazırladık' şeklindeki ifadelere dair Bakanlığımız tarafından resen inceleme başlatılmıştır.

Reklam Kurulu, toplumun milli ve manevi değerlerinin istismar edilmesi sebebiyle, söz konusu reklamlar hakkında üç aylık tedbiren durdurma kararı almış ve bu karar İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü aracılığıyla ilgili şahsa tebliğ edilmiştir. Paylaşımlar, Reklam Kurulu'nun 8 Ekim 2024'teki ilk toplantısında ele alınacak ve reklam veren hakkında 6502 sayılı Kanun'un 77/12’nci maddesi uyarınca 550.059 TL idari para cezası uygulanabilir.

Ayrıca, İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü tarafından reklam verene ait işyerinde, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un 54’üncü maddesi çerçevesinde yapılan denetim sonucunda tespit edilen eksiklikler nedeniyle 52.800 TL idari para cezası kesilmiştir."