Estetik operasyonlar sonrası pasaport fotoğrafıyla mevcut görünüm arasındaki uyumsuzluklar, havalimanlarında sorunlara yol açabiliyor. TikTok fenomeni Joanne Prophet’in yaşadığı deneyim, bu sorunun örneklerinden biri. Prophet, Türkiye'de estetik operasyonlar geçirdikten sonra pasaport fotoğrafıyla görünümü arasındaki fark nedeniyle havalimanında uzun süre sorguya çekildi.

Avrupa’daki estetik ameliyat trendleriyle birlikte, pasaport kontrolünde sorunlar yaşanması yaygın hale gelmiş durumda. Estetik değişiklikler geçiren yolcuların, biyometrik teknoloji ve yüz tanımanın kullanıldığı havalimanlarında geçiş yaparken sıkıntı yaşadığı bildiriliyor. Yüzdeki önemli değişiklikler, kimlik doğrulama sürecinde sorunlara neden olabiliyor.

Narkoçelik-38 Operasyonlarında 316 Şüpheli Yakalandı Narkoçelik-38 Operasyonlarında 316 Şüpheli Yakalandı

Seyahat uzmanları, estetik operasyonlardan sonra pasaport fotoğrafında büyük değişiklikler olan yolcuların, mevcut görünümlerini yansıtan yeni bir pasaport fotoğrafı almalarını öneriyor. Ayrıca, son çare olarak, estetik operasyonları gerçekleştiren doktordan, neden görünümlerinin pasaport fotoğrafıyla uyuşmadığını açıklayan bir not alınması da tavsiye ediliyor.