Güncel

Petrolde yeni hedef Hakkari

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gabar'da günlük petrol üretimini 200 bin varile çıkarma hedefini açıkladı. Ayrıca, Hakkari bölgesinde yeni petrol arama kuyuları kazacaklarını belirtti. Gabar'daki petrol keşfiyle Türkiye'nin petrol ihtiyacının %20'sini karşılayacaklarını ifade etti.

Abone Ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gabar'da günlük petrol üretimini 200 bin varile çıkarma hedefini açıkladı. Ayrıca, Hakkari bölgesinde yeni petrol arama kuyuları kazacaklarını belirtti. Gabar'daki petrol keşfiyle Türkiye'nin petrol ihtiyacının %20'sini karşılayacaklarını ifade etti. Bayraktar, enerjinin verimli kullanılması gerektiğine dikkat çekerek, önümüzdeki dönemde enerji verimliliğine odaklanacaklarını ve ulusal enerji verimliliğiyle ilgili ikinci bir aşamayı planladıklarını söyledi.

Bakan Bayraktar, nükleer enerjiye de değinerek, Akkuyu Nükleer Santrali'nin gelecek yıl elektrik üretmeye başlayacağını ve ikinci nükleer santralin veya lokasyonun Sinop olacağını belirtti. Ayrıca, Trakya'da büyük bir nükleer santrale sahip olunması gerektiğini vurguladı. Bununla birlikte, küçük modüler reaktör teknolojisi üzerinde de çalıştıklarını ve İngiltere, Amerika, Rusya, Güney Kore ve Çin ile görüşmelerinin devam ettiğini ifade etti.

Gabar ve diğer bölgelerdeki petrol arama çalışmalarıyla Türkiye'nin petrol üretimini artırmayı hedeflediklerini belirten Bakan Bayraktar, ayrıca enerji sektöründe 2035'e kadar 200 milyar dolarlık projeleri hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi. Bu projeler arasında yenilenebilir enerji, nükleer enerji, doğal gaz ve petrol arama projelerinin bulunduğunu ifade etti.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi