e-Devlet'te yeni hizmet erişime açıldı! Büyük kolaylık sağlayacak... e-Devlet'te yeni hizmet erişime açıldı! Büyük kolaylık sağlayacak...

İstanbul'da Dilan Polat ve kara para aklama suçlamalarıyla gündemde olan fenomenlerin soruşturmalarını yönetmiş eski savcı Gökalp Kökçü'nün evinde yapılan arama iddiaları kamuoyunu sarsmış durumda. Emekli savcı Gökalp Kökçü'nün İstanbul'daki evinde Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) savcıları tarafından gerçekleştirilen aramada, cep telefonu, bilgisayar ve diğer dijital cihazların kopyalarının alındığı öne sürüldü.

Emekli savcının evinde yapılan aramanın ardında, daha önce yabancı bir telefon edinerek Whatsapp üzerinden dosya bilgilerini sızdırdığı iddiası bulunuyor. Ayrıca, Kökçü'nün eşi İrem Kökçü'nün geçmişte Adnan Oktar Grubu'yla bağlantılı olduğu ve bu davada tanık olarak ifade verdiği ortaya çıkmıştı.

Gökalp Kökçü hakkındaki soruşturmalar arasında işadamı Muhammed Çelebi hakkında FETÖ'cü olmadığı halde soruşturma başlatılması ve 'FETÖ'nün Filipinler İmamı' Abdülkadir Ketenci hakkında 2020 yılında takipsizlik kararı verilmesiyle ilgili incelemeler de bulunuyor. HSK müfettişi, Kökçü'nün bu soruşturmalarla ilgili cezalandırılmasını talep etmişti.

Emekli savcı Gökalp Kökçü, evinde yapılan arama iddialarını yalanlayarak, "Konutumda yapılan bir arama, buna bağlı olarak dijitallere el koyma ve imaj alma işlemleri yapılmamıştır. Bu konuda bana yapılan resmi bir tebligatta bulunmamaktadır. Yapılan haberler yalan ve gerçek dışıdır" şeklinde bir açıklama yaptı.