İstanbul Ümraniye’de polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti hakkında ortaya çıkan yeni detaylar, kamuoyunu şoke etti. Geçmişte 26 suç kaydı bulunan Geçti'nin, daha önce bir kadına cinsel saldırıda bulunduğu ve delil yetersizliği nedeniyle beraat ettiği öğrenildi.

ATM'lerde banknot sıkıntısı büyüyor: 2025'te sadece 200 TL olacak ATM'lerde banknot sıkıntısı büyüyor: 2025'te sadece 200 TL olacak

2021 yılında yaşanan olayda, Aynur Ş. isimli kadın bir oto galeride darp edilmiş halde bulunmuştu. İddialara göre, Geçti, kadına para verdiğini ve bu yüzden kendisiyle birlikte olmak zorunda olduğunu söyleyerek cinsel saldırıda bulunmuş ve onu odada kilitleyip defalarca darp etmişti. Kadının kaçma girişimleri sonuçsuz kalmış ve Geçti'nin arkadaşları da duruma müdahale etmemişti.

Geçti, yargılandığı İstanbul Anadolu Çocuk Mahkemesi'nde suçlamaları reddetmiş ve beraat etmişti. Ancak savcılık ve mağdurun avukatı bu karara itiraz ederek dosyayı İstinaf Mahkemesi'ne taşımıştı. İstinaf, kadının darp izlerinin olay anlatımıyla uyumlu olduğunu belirterek beraat kararını bozdu ve dosyayı yerel mahkemeye geri gönderdi.

Geçti'nin olay sırasında kadına, "Biz işin içinden her şekilde sıyrılırız" dediği de raporlara yansıdı. Şimdi gözler, yerel mahkemenin vereceği kararda.