Güncel

Ramazan ayında beslenme rehberi: Sahur ve iftar için tok tutan besinler...

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte, uzun oruç saatlerinde sağlıklı ve enerjik kalmak adına en ideal beslenme yöntemleri merak konusu oluyor. Diyetisyen Cemre Balkan, ramazan ayında beslenme için önerilerde bulundu.

Abone Ol

Diyetisyen Cemre Balkan, sahurda tüketilecek gıdaların, gün boyu tokluk ve hidrasyon sağlaması gerektiğini dile getirdi. Balkan, yumurta, süt ve süt ürünleri, sebze, meyve, tahıllı ekmek ve yağlı tohumlar gibi besinlerin, sahurda tercih edilmesi gereken ana gıdalar arasında yer alması gerektiğini ve bu besinlerin hem uzun süreli tokluk hissi vereceğini hem de vücudun su ihtiyacını dengede tutacağını söyledi.

İftarda Doğru Beslenme 

İftar sofralarında çeşit çeşit lezzetlerin yer alması, bazen fazla ve dengesiz yemeğe yol açabilir. Balkan, iftarı bir çorba ile açmanın ve ardından küçük porsiyonlarla, aralıklı beslenmenin önemine değindi ve özellikle iftar ve sahur arasında bol miktarda su tüketilmesi gerektiğini hatırlatan Balkan, süt, ayran gibi sıvılarla sıvı ihtiyacının karşılanabileceğini ifade etti.

Çay ve Kahve Tüketimine Dikkat!

Ramazan boyunca sık yapılan hatalardan biri de aşırı çay ve kahve tüketimi. Diyetisyen Balkan, bu içeceklerin diüretik etkileri sebebiyle vücuttan su kaybına yol açabileceğini, bu yüzden fazla tüketimden kaçınılması gerektiğini belirtti. 

Tatlı Tercihleri ve Fiziksel Aktivite

Ramazan ayında tatlı ihtiyacının meyvelerle giderilmesini tavsiye eden Balkan, ara sıra hafif sütlü tatlıların veya dondurmanın tercih edilebileceğini söyledi. Ayrıca, iftardan birkaç saat sonra yapılacak kısa yürüyüşlerin sindirime katkıda bulunacağını da sözlerine ekledi.