Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1. sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş'in kaybolduktan 18 gün sonra bulunan cansız bedenine yapılan ön otopsi raporunun detayları belli oldu. 21 yaşındaki genç kızın cenazesi, memleketi Diyarbakır’da gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Emekli maaşlarında büyük değişim kapıda: Uzman isimden kritik açıklama Emekli maaşlarında büyük değişim kapıda: Uzman isimden kritik açıklama

Ön otopsi raporuna göre, Rojin’in vücudunda kesici ya da ateşli silah yaralanmasına dair herhangi bir bulguya rastlanmadı. Ayrıca, kemik kırığına ilişkin de bir tespit yapılmadı. Ancak, boynunda, diz ve kolları ile göğüs bölgesinde kanama ile uyumlu olabilecek renk değişiklikleri gözlemlendi.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri, yapılan ilk incelemelerde şüpheli bir duruma rastlanmadığını belirtti. Uzun süre suda kalan cesette ciddi deformasyonlar olduğu için, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek detaylı raporun beklendiği bildirildi.

Rojin Kabaiş, 27 Eylül akşamı arkadaşlarına göl kenarına gideceğini söyleyerek yurttan ayrılmış ve kaybolmuştu. Cansız bedeni, kaybolduğu yerden 20 kilometre uzaklıkta, Mollakasım Mahallesi sahilinde bulunmuştu.