Güncel

RTÜK'ten Müzik Kanallarına Ahlak İkazı: Çıplaklık ve Küfür İçeriklerine Son Verin!

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, müzik kliplerinde aşırı cinsel içerik ve argo sözler bulunduğu gerekçesiyle müzik yayıncılarını uyararak içeriklerin düzeltilmesini ve yasalara uyum sağlanmasını talep etti.

Abone Ol

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, müzik kliplerindeki çıplaklık ve argo sözler nedeniyle müzik yayıncılarını uyararak, içeriklerin kültürel ve toplumsal değerlere uygun hale getirilmesini istedi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, müzik kliplerinde "çıplaklık içerikleri ve argo sözler" bulunması gerekçesiyle müzik yayıncılarını uyardı.

Şahin, müzik kanallarında yayınlanan kliplerde "aşırı cinsel içerik" kullanıldığını belirterek, "Televizyon kanalları ahlak ve edep sınırlarını aşıyor. Yayınladıkları kliplerde çıplaklık içeren görüntüler sıklıkla yer alıyor," dedi.

Ayrıca, RTÜK Başkanı, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, radyo kanallarının argo ve küfürlü sözler içeren şarkıları sıkça çaldığını da vurguladı. Yayıncıların geleneklerimize, inanç ve kültürel değerlere uygun olmayan içerikleri hızlıca düzeltmeleri gerektiğini belirten Şahin, aksi takdirde yasal yaptırımlar uygulanacağını ifade etti. Ayrıca, millî ve manevi değerlere uygun olmayan müzik kliplerinin dikkatlice gözden geçirilmesine dikkat çekti.